Miért jobb a VOLF gépjárművédelmi rendszer?

Boldog Auto Alarm gépjárművédelem

Miért jobb a VOLF gépjárművédelmi rendszer?

Boldog Auto Alarm gépjárművédelem

Az autónkat – legyen az új vagy használt – a legtöbb esetben már riasztó rendszerrel együtt vásároljuk meg, ami belekerülhet gyárilag vagy utólagosan beszerelve. 

 

Ezekből pedig több választási lehetőségünk van. De nézzük meg, melyik az igazán jó döntés, ha szeretnénk megvédeni az autónkat!

A gyári riasztó rendszerek csapdája

A gyárilag szerelt riasztó rendszereknél fontos tudnunk, hogy ezeket szinte minden esetben ugyanazzal a módszerrel helyezik el a gépjárművekben. Ugyanarra a helyre kerül, ugyanaz a technológia – az autó márkájától és típusától függetlenül.

És hogy mit jelent ez? Azt, hogy sokkal kiszolgáltatottabbá válunk ezáltal, hiszen az autó tolvajoknak már volt ideje mindezt kitanulni, és ezáltal mi is könnyen áldozatul eshetünk. Amellett, hogy ezek a gyári rendszerek ebből az okból kifolyólag sokkal támadhatóbbá válnak, alacsonyabb védelmi rendszerrel is működnek, mint utólagosan beszerelt társaik.

Az utólag beszerelt egyszerű riasztókkal csak a gond van!

Habár a gyári riasztókkal is fenntartásai vannak a szakmának, az utólag beszerelt riasztók között is sok olyat találunk, amivel nem fogjuk elérni célunkat. A legtöbb ilyen termék már megjelenésében is megkérdőjelezhető, hiszen olyan minőségbeli problémákat észlelhetünk rajtuk, ami nem meggyőző, sőt!

A beszerelést követően gyakori tapasztalat, hogy egy-egy eleme rövid időn belül már nem működik, nem érzékeli a távirányítóból leadott jeleket.

Ha úgy vásároltunk autót, hogy az utólagosan beszerelt rendszer már benne volt, mindenképp érdemes átnézetni egy szakemberrel, hogy minden rendben működik-e. Ha pedig riasztó vásárláson gondolkozunk, nézzük meg ár-érték arányban mit is kapunk pontosan a pénzünkért.

Indításgátló, megbízhatóbb a többinél?

Az indításgátló vagy immobiliser egy olyan autóba beépített biztonsági megoldás, amely képes azonosítani a jogos indítási kéréseket. Az indításgátló több elemből áll. Található benne egy motorvezérlő, maga az immobiliser és egy kulcs, amivel azonosíthatjuk magunkat.

Az indításgátló a lopási kísérletekkel szemben nyújt megfelelő védelmet, hiszen biztonsági rendszer nélkül, egy autó akár kulcs nélkül is, pár mozdulattal már beindítható.

Az immobiliser használatakor az autó indításakor ellenőrzésre kerül a kulcsban és a rendszerben tárolt algoritmus. Ha ezek egyeznek, a gyújtáskapcsoló által leadott jelre az autó gyújtást kap és elindítható.

Az első három példát áttekintve úgy tűnik, az indításgátló a legmegbízhatóbb, azonban szintén az alap védelmi szinthez tartozik, és csupán egyetlen egy dolgot gátol meg a lopási kísérlet során. Tudnunk kell azonban, hogy ezek is kiiktathatóak és leprogramozhatóak egy profi tolvaj banda számára.

Komplex védelem a lopások ellen!

Ha tényleg szeretné biztonságban tudni autóját, olyan összetett biztonsági rendszereket érdemes választania, ahol több, egymáshoz kapcsolódó védelmi elemre támaszkodhatunk.

A prémium autóvédelmi rendszerekkel, mint Volf, sokkal nagyobb védelemben lehet részünk, mint azoknál a riasztóknál, ahol erős vészjelző hanggal jelez az autó vagy blokkolja az indítást az immobiliser.

Az alapszintű biztonsági intézkedések kiismerhetőek és kiszerelhetőek, míg a prémium autóvédelmi rendszerek már nem az autó utasterébe kerülnek beépítésre, így nem férhetnek hozzá a tolvajok. Kezelésük egyszerű, és nem nehezíti meg a mindennapos használatot.

A Can-Bus technológiának köszönhetően gyorsan áramlik az információ a különböző funkciók között. Mivel a távirányítóról leadott jeleket egyszerűen feltörhetik a tolvajok, a Volf rendszerek már a telefonunkkal összekapcsolva, kétszintű hitelesítésre adnak lehetőséget.

GPRS-nek hála, pontos információt kapunk járművünk helyzetéről, valamint a mozgó jármű ellopása is akadályoztatva van.

Ha szeretné teljes biztonságban tudni autóját, tekintse meg Volf prémium autóvédelmi rendszereinket és válassza ki az Önnek leginkább megfelelőt!

Boldogautoalarm

Archívum

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031